www.partyinbox.lt svetainėje naudojami slapukai. Jei sutinkate su slapukų naudojimu spauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau apie slapukus galite skaityti Privatumo politikoje.
Gurmanų vakarėlio idėjos
Vakarėlio apranga ir stilius
Ko gero kiekvienas savo draugų rate rastų bent kelis žmones, kuriuos drąsiai galima vadinti gurmanais. Tikras gurmanas ne tik gali snobiškai pakalbėti apie maistą ir gėrimus, bet ir pats puikiai gamina. Jei nusprendėte surengti vakarėlį gurmanų garbei – būtinai konsultuokitės su tikru gurmanu arba paprašykite jo pagalbos.
Gurmanų vakarėliui nebūtinas aprangos kodas, nes svarbiausias temos akcentas yra maistas ir gėrimai. Būtų puiku jei vakaro organizatorius arba keli užkietėję draugai gurmanai apsirengtų kaip virtuvės šefai, taip pat galėtų būti vienas kitas padavėjas ar padavėja.
Vakarėlio dekoravimas ir serviravimas
Gurmanų vakarėlis turi būti kažkiek snobiškas, todėl patariame daug dėmesio skirti ne tik patiekalams, bet ir stalo dekoravimui. Svečiams padarysite įspūdį jei stalus papuošite ypač meniškai. Be tradicinių dekoravimo priemonių (staltiesių, žvakių ir gražių servetėlių) naudokite įvairiausius daiktus (pvz. nuotraukas), gyvas gėles, daržoves, sausuolius ir uogas. Stalo dekoracijų temą galite pritaikyti prie metų laiko. Rudenį stalą galima gražiai papuošti pageltusiais lapais ir ryškiomis šermukšnio uogomis, žiemą tiks sniego ir ledo atspalviai (balta, žydra, sidabrinė), pavasarį – pirmosios gyvos gėlės, vasarą – pievų gėlės ir vaisiai. Pasitelkite fantaziją ir jūsų patiektas gurmaniškas maistas bus dar skanesnis.
Gurmanų vakarėlio užkandžiai – vytintas kumpis, įvairiausi sūriai, alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai ir paštetai. Jei ruošite karštus patiekalus – pavartykite receptų knygas ir pagaminkite mažai žinomų, įspūdingų patiekalų. Dažniausiai gurmanų vakarėlyje geriamas vynas, tačiau svečiams galima pasiūlyti ir įvairių gurmaniškų kokteilių, brendžio, konjako ir šampano.
Vakarėlio programa
Gurmanai mėgsta degustuoti ir vertinti. Pateikite jiems iššūkį – pakvieskite dalyvauti akloje vyno ir sūrio degustacijoje. Degustacijoje dalyvaujantiems svečiams pasiūlykite paragauti keletą vyno ir sūrio rūšių. Paprašykite ant atsakymų lapo surašyti koks tai vynas (reikia nurodyti vynuogės rūšį) ir kokios rūšies sūris. Geriausią gomurį turinčiam svečiui padovanokite gero vyno butelį ir sūrių rinkinį.